BİNGÖL / KIĞI - Yusuf Ziya Değnekçi Ortaokulu

Muhammed Turgut PESEN - OKUL MÜDÜRÜ

Muhammed Turgut PESEN 8 Haziran 1997 tarihinde Bingölün Adaklı ilçesinin Kale köyünde doğdu. İlkokul ve Ortaokulunu Bingöl Kazım Karabekir Okulunda ,Liseyi Bingöl Atatürk Anadolu Lisesinde okuduktan sonra Lisans Eğitimini Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Egitimi bölümünde 2019 yılında mezun olarak tamamlamıştır. 2022 yılından beri aynı üniversitede yüksek lisans yapmaktadır. Meslek hayatına sırasıyla: Bingöl Çeltiksuyu Sabah Gazetesi İlk okulunda vekil öğretmen olarak başlamış sonrasında Bingöl de  Kpss kursunda Tarih ve Vatandaşlık hocalığı yaptıktan sonra 2021 yılında okulumuza atanmış,2023-2024 eğitim öğretim yılı başında okul müdürü olarak okulumuzdaki görevine devam etmektedir.

Görevleri

-Planlama, Örgütleme ve Yürütme